nedeľa 4. septembra 2016

Mrkvová bábovka

2,5 hrnčeka polohrubej múky, hrnček rastlinného tuku na pečenie, 4 vajcia, hrnček hnedého cukru, 2 lyžičky vanilkovej arómy, hrnček bieleho jogurtu, 2 hrnčeky strúhanej mrkvy, hrnček kokosovej múčky, hrnček nasekaných vlašských orechov, lyžička pomarančovej kôry, 2 lyžičky prášku do pečiva, 0,5 lyžičky sódy bikarbóny, tuk na vymastenie formy
Tuk vo väčšej mise vyšľaháme s hnedým cukrom a vanilkovou arómou dopenista. Postupne do zmesi zapracujeme všetky vajcia. Prisypeme múku, pridáme jogurt spolu s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou. Postupne zapracujeme aj mrkvu, kokos, pomarančovú kôru a orechy. Cesto preložíme do vymastenej formy na bábovku a povrch uhladíme.Pečieme približne 50 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Po upečení necháme 10 minút chladnúť vo forme a vyklopíme. Pred podávaním môžeme posypať cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára