utorok 13. septembra 2016

Na palacinky, pudingy a múčniky

Tekutý karamel: 50 g krupicového cukru rozpustíme, až získa svetlozlatú farbu, a zalejeme 50 ml horúcej vody. Krátko povaríme, aby sa kúsky karamelu rozvarili, a vychladíme. Tekutý karamel môžeme použiť na prelievanie pudingov, dezertov, palaciniek a múčnikov.
Ovocná omáčka: 300 g mrazeného ovocia, 50 g krupicového cukru, 2 lyžice škrobovej múčky, 50 g mandľových lupienkov. Ovocie pri izbovej teplote rozmrazíme, šťavu zmiešame s vodou, cukrom a so škrobovou múčkou, za stáleho miešania varíme 2 minúty. Pridáme ovocie a prehrejeme s omáčkou, na záver môžeme primiešať mandľové lupienky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára