7
žĺtkov,250 g práškového cukru,600 g smotanového alebo
plnotučného tvarohu,5 PL smotany na šľahanie,šťavu a kôru z
1/2 citróna,2 PL amaretta alebo rumu,125 g masla,1 svetlý tortový
korpus prerezaný na 2 časti,2 PL kakaa,1 šálku uvarenej kávy
Žĺtky
s práškovým cukrom vyšľaháme na penu. Dohladka vymiešame
tvarho so smotanou. Do tvarohu vmiešame žltkovú hmotu, citrónovú
šťavu, nastrúhanú citrónov kôru a ameretto alebo rum.
Nakoniec do krému primiešame rozohriate maslo. Každý diel korpusu
polejeme kávou. Na spodný korpus natrieme časť plnky, zakryjeme
druhým korpusom a natrieme zvyšnou plnkou. Vrch torty posypeme
kakaom. Hotovú tortu dáme pred podávaním aspoň na 2 hodiny do
chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára