piatok 9. septembra 2016

Torta Tiramisu

7 žĺtkov,250 g práškového cukru,600 g smotanového alebo plnotučného tvarohu,5 PL smotany na šľahanie,šťavu a kôru z 1/2 citróna,2 PL amaretta alebo rumu,125 g masla,1 svetlý tortový korpus prerezaný na 2 časti,2 PL kakaa,1 šálku uvarenej kávy
Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme na penu. Dohladka vymiešame tvarho so smotanou. Do tvarohu vmiešame žltkovú hmotu, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónov kôru a ameretto alebo rum. Nakoniec do krému primiešame rozohriate maslo. Každý diel korpusu polejeme kávou. Na spodný korpus natrieme časť plnky, zakryjeme druhým korpusom a natrieme zvyšnou plnkou. Vrch torty posypeme kakaom. Hotovú tortu dáme pred podávaním aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára