pondelok 12. septembra 2016

Aspik-recept

5 vajec uvarených natvrdo, 3 nakladané sladkokyslé uhorky, 1 kapia nakladaná v oleji, 1 cibuľa, 1.5dl vody, 15 g želatíny, 1 lyžica octu, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica horčice, 250 g majonézy
Uvarené vajcia, uhorky, kapiu a cibuľu pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. Vo vode rozmiešme želatínu podľa návodu od výrobcu, zohrejeme, pridáme ocot a necháme trochu vychladnúť. Vylejeme do misy s pokrájanými surovinami, osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, majonézu, premiešame a vylejeme do studenou vodou vyplachnutej formy. Na chladnom mieste necháme aspik stuhnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára