pondelok 12. septembra 2016

Morčacie medajlóniky s ryžou

60 dkg chladených morčacích pŕs (ktoré rozdelíme na plátky najviac 0,5 cm hrubé a 5 – 6 cm dlhé),
Marináda: 1 dcl vody., 1 kávová lyžička kukuričnej majzeny.., 1 kl horčice, 2 kl sójovej omáčky., 1 kl podravky.

Všetko spolu vymiešame a do takto pripravenej marinády poukladáme narezané a mierne naklepané mäso. Necháme odležať 2 – 3 hodiny v chladničke. Mäso vyberieme necháme odkvapkať cez sito. Z marinády pripavíme s pridaním trochu masla alebo oleja riedku omáčku. Na teflonovú panvicu dáme malé množstvo oleja, zohrejeme panvicu tak, aby sme olej neprepálili a medailónky postupne opečieme z obidvoch strán do mäkka. Uložíme do misy s pripravenou omáčkou, aby boli v teple. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára