3
broskyne, vetvička mäty piepornej, 1 PL kokosových vločiek, pohár
sladkého bieleho šumivého vína, vajce, 3 PL kryštálového
cukru, ½ PL masla
Broskyne
umyjeme, rozpolíme a odstránime kôstku. Dve z broskyňových
polovičiek poprášime ½ PL cukru a zohrejeme pri teplote 120
stupňov. Zvyšné polovičky pokrájame na rovnako veľké kúsky a
mätu na prúžky. V panvici roztopíme maslo, pridáme kokosové
vločky, zvyšný cukor a necháme ich zľahka zhnednúť. Pridáme
kúsky broskýň, mätu a krátko premiešame. Vajce, 2 PL cukru a
víno vymiešame v miske metličkou na sneh nad vodným kúpeľom.
Omáčku ihneď dáme na 2 hlboké taniere, pridáme polovičky
broskýň. Ozdobíme kúskami broskýň a mäty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára