2
strúčiky cesnaku, červená čili paprička, 20 g zázvoru, 400 g
kuracích pŕs, 250 ml kokosového mlieka, 2 PL rybacej omáčky, 6
PL limetovej šťavy, 2 PL sezamového oleja, 1 ČL pomletej kurkumy,
1 ČL pomletého koriandra, biele korenie, 100 g opražených
arašidov, ½ ČL cukru, 3 PL sójovej omáčky
Cesnak
očistíme a rozdrvíme. Čili papričku rozrežeme, odstránime
jadierka a nadrobno nasekáme. Zázvor olúpeme a nadrobno pokrájame.
Kuracie prsia nakrájame pozdĺžne na pásiky, ktoré postupne po
celej dĺžke ponapichujeme na špajdle. Zmiešame 125 ml kokosového
mlieka, rybaciu omáčku, limetovú šťavu a sezamový olej. Do
zmesi pridáme cesnak, kurkumu, koriander a štipku korenia. Mäsové
ražníky zalejeme marinádou a necháme hodinu odležať. Zázvor,
arašidy a papričku nadrobno posekáme, pridáme zvyšné kokosové
mlieko, 3 PL limetovej šťavy, cukor a sójovú omáčku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára