utorok 13. septembra 2016

Soté s arašidovou omáčkou

2 strúčiky cesnaku, červená čili paprička, 20 g zázvoru, 400 g kuracích pŕs, 250 ml kokosového mlieka, 2 PL rybacej omáčky, 6 PL limetovej šťavy, 2 PL sezamového oleja, 1 ČL pomletej kurkumy, 1 ČL pomletého koriandra, biele korenie, 100 g opražených arašidov, ½ ČL cukru, 3 PL sójovej omáčky
Cesnak očistíme a rozdrvíme. Čili papričku rozrežeme, odstránime jadierka a nadrobno nasekáme. Zázvor olúpeme a nadrobno pokrájame. Kuracie prsia nakrájame pozdĺžne na pásiky, ktoré postupne po celej dĺžke ponapichujeme na špajdle. Zmiešame 125 ml kokosového mlieka, rybaciu omáčku, limetovú šťavu a sezamový olej. Do zmesi pridáme cesnak, kurkumu, koriander a štipku korenia. Mäsové ražníky zalejeme marinádou a necháme hodinu odležať. Zázvor, arašidy a papričku nadrobno posekáme, pridáme zvyšné kokosové mlieko, 3 PL limetovej šťavy, cukor a sójovú omáčku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára