nedeľa 4. septembra 2016

Čokoládový dezert

150 g hladkej múky,0,5 lyžičky prášku do pečiva,60 g kryštálového cukru,2 lyžice kakaa,60 g pekanových orechov,60 g rozpusteného masla,150 ml mlieka,lyžička vanilkovej esencie
krém : 150 g jemného hnedého cukru,2 lyžice kakaa,200 ml vriacej vody, vanilková zmrzlina na ozdobenie
V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, kakao a nasekané orechy. Pridáme maslo, mlieko,niekoľko kvapiek esencie a vymiesime tuhšie cesto. Dno a boky formy s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie,aby krém nevytiekol.
Krém: Hnedý cukor zmiešame s kakaom a vodou. Zmes nalejeme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia sa cesto nadvihne a na dne sa usadí čokoládový fondánový krém. Podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára