streda 7. septembra 2016

Dvojfarebné flamere

½ l mlieka, 50 g krupice, 60 g cukru, 2 vajcia, citrónová kôra, 50 g čokolády na varenie, 1 dl malinovej šťavy, mlieko, soľ
Krupicu dáme do mlieka, pridáme štipku soli, postrúhanú citrónovú kôru a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Potom pridáme žĺtky rozmiešané s trochou mlieka a ešte necháme prejsť varom. Z bielkov a cukru ušľaháme sneh a primiešame doň krupicovú kašu. Do sklených misiek dáme najprv naberačkou žltej kaše a do ostatnej primiešame posekanú čokoládu, zľahka zamiešame a rozdelíme do pripravených misiek. Vychladnuté flamere polejeme lyžicou malinovej šťavy a hneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára