utorok 13. septembra 2016

Farfalle s lososom a pomarančom

filety lososa,spolu 250 gramov, 2 sladké smotany, alebo smotana na varenie, 1 väčší bujón, 1 pór, suché biele víno, biele korenie, soľ, maslo, cestoviny farfale/mušličky/, 1 pomaranč, 2 citróny
Lososa nakrájame na kocky, polejeme citrónovou šťavou a jemne osolíme, vložíme do chladničkyPór nakrájame na kolieska a na masle udusíme vo veľkej panvici./ Veľká nádoba je nutná, nakoľko sa všetko robí v nej./Zalejeme šľahačkou, pridáme asi 1 dlc vývaru a 1 dlc bieleho vína a biele korenie. Varíme 20 min pokiaľ sa časť vody neodparí a omáčka nezhustne. Medzitým uvaríme cestovinu- osolenú vodu necháme zovrieť, pridáme trocha oleja, pridáme cestovinu, prikryjeme a sporák vypneme. Takto sa nám cestovina nerozvarí. O 5 min, vyberieme, nepremývame vodou, len pridáme trocha masla a premiešame. Omáčku ešte ochutíme- pridáme podľa chuti víno alebo soľ či citrónovú šťavu. Vložíme lososa a kúsky pokrájaného pomaranča. Ešte trocha povaríme. Nakoniec pridáme cestoviny. Premiešame, povaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára