filety
lososa,spolu 250 gramov, 2 sladké smotany, alebo smotana na varenie,
1 väčší bujón, 1 pór, suché biele víno, biele korenie, soľ,
maslo, cestoviny farfale/mušličky/, 1 pomaranč, 2 citróny
Lososa
nakrájame na kocky, polejeme citrónovou šťavou a jemne osolíme,
vložíme do chladničkyPór nakrájame na kolieska a na masle
udusíme vo veľkej panvici./ Veľká nádoba je nutná, nakoľko sa
všetko robí v nej./Zalejeme šľahačkou, pridáme asi 1 dlc vývaru
a 1 dlc bieleho vína a biele korenie. Varíme 20 min pokiaľ sa časť
vody neodparí a omáčka nezhustne. Medzitým uvaríme cestovinu-
osolenú vodu necháme zovrieť, pridáme trocha oleja, pridáme
cestovinu, prikryjeme a sporák vypneme. Takto sa nám cestovina
nerozvarí. O 5 min, vyberieme, nepremývame vodou, len pridáme
trocha masla a premiešame. Omáčku ešte ochutíme- pridáme podľa
chuti víno alebo soľ či citrónovú šťavu. Vložíme lososa a
kúsky pokrájaného pomaranča. Ešte trocha povaríme. Nakoniec
pridáme cestoviny. Premiešame, povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára