nedeľa 4. septembra 2016

Halušky s karamelovými jablkami

300 g  jemného tvarohu, 20 g práškového cukru, lyžica vanilínového cukru, 2 vajcia, lyžica kyslej smotany, 80 g krupice, 8 jabĺk,celá škorica, 100 g strúhanky, 10 ml červeného vína, 5 ml rumu, 80 g kryštálového cukru, strúhanka a práškový cukor na posypanie
V mise zmiešame tvaroh s krupicou,práškovým a vanilínovým cukrom, vajciami a kyslou smotanou. Do hmoty pridáme strúhanku,zamiešame a necháme 20 minút odstáť. Štyri jablká očistíme, postrúhame a zamiešame do tvarohovej hmoty. Pomocou sitka na halušky z hmoty nahádžeme halušky do vriacej vody, ktorú sme ochutili škoricou a štipkou soli. Uvarené halušky vyberieme dierkovanou naberačkou, posypeme cukrom a nasucho opečenou strúhankou. Kryštálový cukor rozpustíme na panvici, pridáme na mesiačiky nakrájané zvyšné jablká, podlejeme vínom a rumom. Krátko prehrejeme,aby sa jablká obalili v tekutine. Halušky podávame s karamelovými jablkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára