300
g jemného tvarohu, 20 g práškového cukru, lyžica
vanilínového cukru, 2 vajcia, lyžica kyslej smotany, 80 g krupice,
8 jabĺk,celá škorica, 100 g strúhanky, 10 ml červeného vína, 5
ml rumu, 80 g kryštálového cukru, strúhanka a práškový cukor
na posypanie
V
mise zmiešame tvaroh s krupicou,práškovým a vanilínovým cukrom,
vajciami a kyslou smotanou. Do hmoty pridáme strúhanku,zamiešame a
necháme 20 minút odstáť. Štyri jablká očistíme, postrúhame a
zamiešame do tvarohovej hmoty. Pomocou sitka na halušky z hmoty
nahádžeme halušky do vriacej vody, ktorú sme ochutili škoricou
a štipkou soli. Uvarené halušky vyberieme dierkovanou naberačkou,
posypeme cukrom a nasucho opečenou strúhankou. Kryštálový cukor
rozpustíme na panvici, pridáme na mesiačiky nakrájané
zvyšné jablká, podlejeme vínom a rumom. Krátko prehrejeme,aby sa
jablká obalili v tekutine. Halušky podávame s karamelovými
jablkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára