1,2
kg jabĺk, 1/8 l bieleho vína, 1 kg želírovacieho cukru, šťavu z
citróna, ½ balíčka vanilínového cukru, olej na vymastenie
plechu, jemný kryštálový cukor na obaľovanie
Citrón
umyjeme pod horúcou vodou, jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky,
nakrájame na menšie kúsky. Jablká by mali vážiť presne 1 kg.
Ovocie dáme do hrnca, prilejeme víno a varíme, kým sa jablká
nerozpádavajú. Do kaše primiešame želírovací a vanilínový
cukor, citrónovú šťavu a varíme, pokiaľ kaša úplne nezhustne.
Plech vymastíme olejom, jablkovú kašu naň rozotrieme do výšky
jeden a pol cm. Necháme schnúť v rúre pri teplote 50 stupňov,
kým nie je kaša pevná a nedá sa krájať. Nakrájame na štvorce.
Obalíme v jemnom kryštálovom cukre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára