štvrtok 8. septembra 2016

Jablkové cukrovinky

1,2 kg jabĺk, 1/8 l bieleho vína, 1 kg želírovacieho cukru, šťavu z citróna, ½ balíčka vanilínového cukru, olej na vymastenie plechu, jemný kryštálový cukor na obaľovanie
Citrón umyjeme pod horúcou vodou, jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky, nakrájame na menšie kúsky. Jablká by mali vážiť presne 1 kg. Ovocie dáme do hrnca, prilejeme víno a varíme, kým sa jablká nerozpádavajú. Do kaše primiešame želírovací a vanilínový cukor, citrónovú šťavu a varíme, pokiaľ kaša úplne nezhustne. Plech vymastíme olejom, jablkovú kašu naň rozotrieme do výšky jeden a pol cm. Necháme schnúť v rúre pri teplote 50 stupňov, kým nie je kaša pevná a nedá sa krájať. Nakrájame na štvorce. Obalíme v jemnom kryštálovom cukre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára