250
ml mlieka, 35 g droždia, 2 PL kryštálového cukru, 100 g masla, 2
žĺtky, citrónová kôra, štipka soli, 500 g polohrubej múky
Do
vlažného mlieka rozdrobíme droždie, premiešame s cukrom a
troškou múky a necháme vykysnúť. Pridáme roztopené vychladnuté
maslo, žĺtky, citrónovú kôru a múku so štipkou soli.
Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť asi 30 minút. Potom cesto
rozdelíme na 25 kúskov, z každého ušúľame valček a stočíme
do špirály, alebo zauzlujeme. Poukladáme ich na vymastený plech a
necháme 15 minút kysnúť. Potrieme žĺtkom, posypeme makom a
pečieme 15 – 20 minút pri 200°C. V 2 PL horúcej vody rozpustíme
2PL medu a týmto potrieme judáše hneď po upečení.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára