4
kaleráby, 1250 g konzerva jesetera v oleji, 2 strúčiky
cesnaku, 1 PL ságy vita, 1 PL olivového oleja, 150 g údeného
jesetera, 250 g taveného syra, konzerva lososieho kaviáru, čierne
korenie, soľ
Odrežeme
vrchnú časť kalerábov a lyžicou vydlabeme dužinu do hĺbky
½ cm. Všetky časti kalerábov blanšírujeme vo vriacej posolenej
vode. V tej istej vode uvaríme dužinu a scedíme ju.
Rozpolené strúčiky cesnaku opražíme na olivovom oleji, pridáme
maslo, kalerábovú dužinu a soľ. Dusíme dovtedy, kým zmes
nezmení farbu. Jesetera v oleji zmiešame v miske
s dusenou dužinou. Údeného jesetera zmiešame v miske so
syrom. Spodnú časť kalerábov naplníme do polovičky jeseterom
v oleji zmiešaným s dusenou kalerábovou dužinou, zvyšok
údeným jeseterom so syrom. Podávame ozdobené lososím kaviárom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára