utorok 13. septembra 2016

Kaleráby plnené jeseterom

4 kaleráby, 1250 g konzerva jesetera v oleji, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL ságy vita, 1 PL olivového oleja, 150 g údeného jesetera, 250 g taveného syra, konzerva lososieho kaviáru, čierne korenie, soľ
Odrežeme vrchnú časť kalerábov a lyžicou vydlabeme dužinu do hĺbky ½ cm. Všetky časti kalerábov blanšírujeme vo vriacej posolenej vode. V tej istej vode uvaríme dužinu a scedíme ju. Rozpolené strúčiky cesnaku opražíme na olivovom oleji, pridáme maslo, kalerábovú dužinu a soľ. Dusíme dovtedy, kým zmes nezmení farbu. Jesetera v oleji zmiešame v miske s dusenou dužinou. Údeného jesetera zmiešame v miske so syrom. Spodnú časť kalerábov naplníme do polovičky jeseterom v oleji zmiešaným s dusenou kalerábovou dužinou, zvyšok údeným jeseterom so syrom. Podávame ozdobené lososím kaviárom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára