pondelok 12. septembra 2016

Kokosová roláda Kokosino

3 a 1/2 vrecka piškót Opavia (490 g), 260 g práškového cukru, 10 lyžíc mlieka (prípadne viac), 2 lyžice rumu,60 g kakaa
Plnka :150 g masla, 150 g kokosovej múčky, cukor podľa chuti, čokoládová poleva

Piškóty zomelieme, pridáme cukor, mlieko, rum a kakao a vypracujeme vláčne cesto, ktoré pomocou cukru a kúska igelitu vyvaľkáme na obdĺžnik. Tento plát cesta dáme na 10 – 15 minút na chladné miesto alebo do chladničky, aby stuhlo. Zatiaľ si pripravíme kokosovú plnku z masla, kokosovej múčky a cukru. Tú potom rozotrieme na stuhnuté cesto a zvinieme do rolády. Povrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme do ďalšieho dňa v chlade. Z uvedeného množstva je možné vytvoriť dve menšie rolády.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára