1
vrecko piškót Opavia (140 g), 100 g masla, 150
g práškového cukru, 1 vanilkový cukor,2 žĺtky, 2 lyžice
rumu, 150 g polohrubej múky, štipka prášku do pečiva,
5 lyžíc mlieka,sneh z dvoch bielkov, trocha kakaa, džem,
čokoládová poleva
Pripravíme
si piškóty, ktoré džemom zlepíme vždy po dve plochou stranou k
sebe. Maslo, cukor, žĺtky, rum a kakao dobre vymiešame. Pridáme
sneh, mlieko a múku s práškom do pečiva. Do vymastenej a múkou
vysypanej formy na srnčí chrbát nalejeme časť cesta. Na cesto
poukladáme pripravené zlepené piškóty a to v dvoch radoch. Na to
nalejeme zvyšok cesta a upečieme. Cesto by malo byť hustejšie,
aby piškóty nevyplávali. Hotový múčnik vyklopíme a polejeme
čokoládovou polevou. Múčnik sa snažíme krájať tak, aby sme
uprostred prekrojili zlepené piškóty, ktoré potom
pripomínajú mačacie oči.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára