400
g hrubej múky, 20 g droždia, žĺtok, soľ, 40 g cukru, 40 g masti,
mlieko Plnka: 1 kg hlávkovej kapusty, 100 g masti, 100 g
kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie
Do
múky pridáme droždie rozmiešame s cukrom, vlažné mlieko, žĺtok,
soľ a maslo. Urobíme cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
Vykysnuté dáme na pomúčený lopár, vyvaľkáme do obdĺžnika a
naplníme kapustou. Stočíme, dáme na vymastený plech, necháme
vykysnúť, potrieme rozpustenou masťou a upečieme.
Plnka: Na masť dáme cukor a upražíme ho na karamel. Potom pridáme postrúhanú kapustu, soľ, korenie a zakryté dusíme. Plníme vychladnutou plnkou. Namiesto kapusty cesto môžeme naplniť aj surovými postrúhanými jablkami a posypať škoricou a cukrom.
Plnka: Na masť dáme cukor a upražíme ho na karamel. Potom pridáme postrúhanú kapustu, soľ, korenie a zakryté dusíme. Plníme vychladnutou plnkou. Namiesto kapusty cesto môžeme naplniť aj surovými postrúhanými jablkami a posypať škoricou a cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára