štvrtok 8. septembra 2016

Mandľová pena-recept

300 ml sladkej smotany, 1 PL práškovej želatíny, 175 g čokolády, 4 kocky ľadu, 175 ml mlieka, 60 g práškového cukru, ¾ ČL mandľovej esencie, šľahačka a opražené mandle na ozdobenie
Do hrnca dáme polovicu sladkej smotany a posypeme ju želatínou. Necháme 5 minút stáť. Potom hrniec postavíme na mierny oheň, občas premiešame, až kým sa na okraji nezačnú tvoriť bublinky. Horúcu zmes nalejeme do mixéra, pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a vymixujeme na hladkú zmes. Pridáme cukor, mlieko, mandľovú esenciu a zvyšok sladkej smotany. Zmes nalejeme do pohárov a dáme na 4 hodiny do chladničky. Napokon každý pohár ozdobíme šľahačkou a praženými mandľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára