500
g polohrubej múky, 250 mlieka, 40 g kvasníc, 1 PL kryštálového
cukru, 120 g práškového cukru, 2 vajcia, 200 g masla, trochu soli
Plnka:
300 g maku, 100 g kryštálového cukru, 4 dl mlieka, mletá škorica,
vanilínový cukor, hrozienka namočené v rume
Všetky
ingrediencie na cesto si vyberieme na pracovnú plochu a necháme
chvíľu postáť, aby získali rovnakú izbovú teplotu. V malej
miske zmiešame mlieko, 1 PL múky, 1 PL cukru, kvasnice a necháme
vykysnúť na teplom mieste. Vykysnutý kvások zmiešame so zvyšnou
preosiatou múkou, vajcami, roztopeným maslom a štipkou soli. Cesto
prikryjeme a necháme na teplom mieste 45 minút kysnúť. Medzitým
si pripravíme plnku: zomletý mak zmiešame s cukrom, zalejeme
vriacim mliekom a necháme zapariť. Do vychladnutej zmesi primiešame
vanilínový cukor, mletú škoricu a hrozienka namočené v rume.
Vykysnuté cesto ešte raz premiešame a rozvaľkáme na pomúčenej
doske. Makovou plnkou natrieme cesto, opatrne ho zvinieme a necháme
opäť 20 minút odležať. Pečieme v predhriatej rúre pri 180
stupňoch 50 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára