500
g hladkej múky, 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 150 g Hery,
150 g bravčovej masti
Krém: 250 g masla, 200 ml jablkovej nutely, 100 g mletých mandlí
Krém: 250 g masla, 200 ml jablkovej nutely, 100 g mletých mandlí
Vypracujeme
cesto a odložíme na hodinu do chladničky. Zatiaľ vymiešame
zmäknutú Heru s jablkovou nutelou a mandľami. Potom rozvaľkáme
cesto na hrúbku 0,4cm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Polovicu
upečieme na plechu na papieri, druhú polovicu poukladáme na
obrátené polievkové lyžice. Hneď po upečení opatrne oddelíme
od lyžíc. Po vychladnutí plníme krémom, zlepujeme ploché
vajíčko s vypuklým. Krém vyhladíme na spojoch a po obvode
obalíme v pomletých mandliach. Vrch ozdobíme ako vieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára