2
veľké kyslé jablká, 2 lyžice práškového cukru, 1/4 lyžičky
mletej škorice, 2 vajcia, 75 g marcipánu, 200 ml vanilkovej
zmrzliny, redší lekvár na obliatie, tuk na vymastenie formy
Jablká
umyjeme, rozpolíme a zbavíme jadierok a vydlabeme. Polovice jabĺk
položíme reznou stranou hore do vymastenej nádoby na zapekanie a
posypeme škoricou. Dáme na 15 minút do rúry vyhriatej na 220
°C.Vajcia rozbijeme, žĺtky vymiešame dokrémova s marcipánom a
práškovým cukrom. Bielky vyšľaháme dotuha a zapracujeme ich do
marcipánovej hmoty. Plnku rozdelíme na jablká, teplotu znížime
na 200 °C a dopekáme približne 15 minút. Zapekané jablká
podávame s vanilkovou zmrzlinou a obliate lekvárom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára