nedeľa 4. septembra 2016

Marcipánové jablká

2 veľké kyslé jablká, 2 lyžice práškového cukru, 1/4 lyžičky mletej škorice, 2 vajcia, 75 g marcipánu, 200 ml vanilkovej zmrzliny, redší lekvár na obliatie, tuk na vymastenie formy
Jablká umyjeme, rozpolíme a zbavíme jadierok a vydlabeme. Polovice jabĺk položíme reznou stranou hore do vymastenej nádoby na zapekanie a posypeme škoricou. Dáme na 15 minút do rúry vyhriatej na 220 °C.Vajcia rozbijeme, žĺtky vymiešame dokrémova s marcipánom a práškovým cukrom. Bielky vyšľaháme dotuha a zapracujeme ich do marcipánovej hmoty. Plnku rozdelíme na jablká, teplotu znížime na 200 °C a dopekáme približne 15 minút. Zapekané jablká podávame s vanilkovou zmrzlinou a obliate lekvárom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára