2
rožky, 2 vajcia, lyžica krupice, 250 g jemného tvarohu, sezónne
ovocie na naplnenie, strúhanka na obaľovanie a na posypanie, 50 g
masla, práškový cukor na posypanie
Rožky
nakrájame na menšie kocky, zmiešame s vajciami,krupicou a
tvarohom. Dôkladne premiesime a cesto necháme odstáť na chladnom
mieste aspoň hodinu.Z cesta odoberáme lyžicou malé kôpky, ktoré
naplníme očisteným ovocím (slivky, menšie marhule a pod.).
Naplnené guľôčky obalíme v strúhanke. Guľôčky varíme vo
vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Uvarené guľky preložíme
do kastróla s rozpusteným maslom. Pred podávaním posypeme
strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára