4
až 8 zrelých hrušiek, 150 g kryštálového cukru, 1 l mlieka, 2
balíčky vanilkového pudingu, citrón, 250 ml šľahačkovej
smotany, čokoláda na posypanie
Kryštálový
cukor skaramelizujeme na väčšej panvici, zalejeme ho polovicou
mlieka a za mierneho miešania privedieme do varu.Vo zvyšnom mlieku
rozhabarkujeme pudingový prášok a vlejeme do vriaceho karamelového
mlieka. Za stáleho miešania chvíľu povaríme a odstavíme.Hrušky
očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na štvrtiny.Pokvapkáme
citrónovou šťavou a poukladáme zvisle do širších
sklenených pohárov. Zalejeme karamelovým krémom a dáme do
chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a
strúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára