nedeľa 4. septembra 2016

Hrušky v karamelovom kréme

4 až 8 zrelých hrušiek, 150 g kryštálového cukru, 1 l mlieka, 2 balíčky vanilkového pudingu, citrón, 250 ml šľahačkovej smotany, čokoláda na posypanie
Kryštálový cukor skaramelizujeme na väčšej panvici, zalejeme ho polovicou mlieka a za mierneho miešania privedieme do varu.Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a vlejeme do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania chvíľu povaríme a odstavíme.Hrušky očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na štvrtiny.Pokvapkáme citrónovou šťavou a poukladáme zvisle do širších sklenených pohárov. Zalejeme karamelovým krémom a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára