nedeľa 4. septembra 2016

Jablkové tortičky

1 kg jabĺk, 2 lyžice kryštálového cukru, balík detských piškót, 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku, šťava z  citróna, sezónne ovocie na ozdobenie (ríbezle, maliny…)
Jablká očistíme a najemno nastrúhame.Jablká v hrnci podlejeme trochou vody, pridáme cukor a za stáleho miešania povaríme na riedke pyré. Vanilkové pudingy rozmiešame v 250 ml vody a vlejeme do jablkového pyré. Povaríme do zhustnutia. Krém dochutíme citrónovou šťavou.Na dno misiek nasypeme niekoľko piškót a zalejeme vrstvou jablčného krému a pridáme sezónne ovocie. Vrstvy niekoľkokrát zopakujeme.Dáme na hodinu do chladničky stuhnúť.Pred podávaním misky vyklopíme na taniere a vrch ozdobíme čerstvým ovocím.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára