1
kg jabĺk, 2 lyžice kryštálového cukru, balík detských piškót,
2 balíčky vanilkového pudingu v prášku, šťava z citróna,
sezónne ovocie na ozdobenie (ríbezle, maliny…)
Jablká
očistíme a najemno nastrúhame.Jablká v hrnci podlejeme trochou
vody, pridáme cukor a za stáleho miešania povaríme na riedke
pyré. Vanilkové pudingy rozmiešame v 250 ml vody a vlejeme do
jablkového pyré. Povaríme do zhustnutia. Krém dochutíme
citrónovou šťavou.Na dno misiek nasypeme niekoľko piškót a
zalejeme vrstvou jablčného krému a pridáme sezónne ovocie.
Vrstvy niekoľkokrát zopakujeme.Dáme na hodinu do chladničky
stuhnúť.Pred podávaním misky vyklopíme na taniere a vrch
ozdobíme čerstvým ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára