4
vajcia, 60 g kryštálového cukru, 60 g polohrubej múky, soľ,
štipka prášku do pečiva, olej
poleva : 500 ml mlieka, 40 g kryštálového cukru, vanilínový cukor, 5 žĺtkov,10 g kakaa
poleva : 500 ml mlieka, 40 g kryštálového cukru, vanilínový cukor, 5 žĺtkov,10 g kakaa
Vajcia
rozbijeme, z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do
ktorého zapracujeme cukor a rozšľahané žĺtky. Opatrne
primiešame múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na vymastenú
väčšiu panvicu a dáme do rúry upiecť. Upečenú teplú omeletu
rozdelíme na štyri porcie a polejeme kakaovou polevou. V
menšom množstve mlieka rozmiešame kakao a žĺtky. Zvyšok mlieka
prevaríme s cukrom, prilejeme kakaové mlieko a za stáleho miešania
povaríme do zhustnutia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára