nedeľa 4. septembra 2016

Piškótová omeleta

4 vajcia, 60 g kryštálového cukru, 60 g polohrubej múky, soľ, štipka prášku do pečiva, olej
poleva : 500 ml mlieka, 40 g kryštálového cukru, vanilínový cukor, 5 žĺtkov,10 g kakaa
Vajcia rozbijeme, z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme cukor a rozšľahané žĺtky. Opatrne primiešame múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na vymastenú väčšiu panvicu a dáme do rúry upiecť. Upečenú teplú omeletu rozdelíme na štyri porcie a polejeme kakaovou polevou. V menšom množstve mlieka rozmiešame kakao a žĺtky. Zvyšok mlieka prevaríme s cukrom, prilejeme kakaové mlieko a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára