piatok 9. septembra 2016

Marinovaná hruška s orechovým mascarpone

hruška, 7,5 ml chianti, 15 g hnedého cukru, 25 g lieskových orechov, 25 g mascarpone, cukor, mätu, škoricu, pomarančovú kôru, balzamikový koncentrát, ovocie
Hrušku očistíme tak, aby ostala vcelku, jadrovník vyberieme zo spodu. Víno zvaríme, pridáme cukor, škoricu, pomarančovú kôru a hrušku. Pomaly varíme 15 minút, kým nie je hruška mäkká. Necháme vychladnúť. V panvici pripravíme karamel a pridáme očistené, nasucho opečené lieskovce. Premiešame a rýchlo vylejeme na plech. Masu roztiahneme do čo najtenšej vrstvy. Až karamel stuhne, polámeme ho, rozmixujeme najemno a zmiešame s mascarpone.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára