biely
sendvič alebo chlieb, 200 g syra, 20 g masla, niekoľko lyžíc
mlieka, mletú červenú papriku, soľ.
Môžeme
použiť rôzne syry, tavené, syrčeky, tvrdý syr, alebo aj
ementál. Tvrdé syry postrúhame, premiešame s paprikou a maslom,
zvlhčíme mliekom a rozmiešame na kašu. Aj uvarený a postrúhaný
zemiak môže nahradiť časť syra a dobre spojí syrovú masu.
Mäkký syr pokrájame na kúsky a v malom množstve mlieka ho za
stáleho miešania rozvaríme na kašu. Pridáme papriku a horčicu.
Natenko pokrájane chlebíčky natrieme kašičkou, poukladáme ich
na plech a prudko zapečieme. Chlebíčky si môžeme pripraviť aj
skôr a potom ich iba zapečieme. Podávame k čaju.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára