Čierna
divina je označenie pre mäso z divej svine. Mäso z mláďat je
skutočnou pochúťkou. Staršie mäso by sa malo pred úpravou
naložiť do marinády. Chrbát, či už vcelku alebo narezaný na
rezne, je vhodný na pečenie a dusenie, tiež stehno, ktoré je
vhodné aj na prípravu rolád a stejkov. Pečené plece je
mimoriadnou pochúťkou. Bôčik, hruď a krk sú vhodné na prípravu
ragú a iných dusených jedál.
Jelenie
mäso je najchutnejšie z mladých zvierat. Najlepšie časti mäsa –
chrbát a stehno – by sa mali piecť v peci. Jelenie plece je
vhodné na dusenie. Stejky a rolády sa pripravujú zo stehna.
Srnčia
zver je najušľachtilejšou divinou, lebo mäso zo srncov, sŕn a
laní je mimoriadne jemné a chutné. Krk a hruď sa spracovávajú
do gulášov a ragú. Stehno a plece sú chutné na pečenie a
dusenie, ale aj ako rolády, stejky a rezne. Z chrbtov sa režú
medailóniky, malé stejky a “oriešky”.
Zajac
a divý králik patria medzi naozaj zvláštne pochúťky.
Najchutnejšie sú zvieratá, ktoré nie sú staršie ako 8 mesiacov.
Mäso zo zajacov je hnedočervené a má výraznú, typickú chuť.
Mäso z divého králika je sivočervené a chutí trochu sladkasto.
Chrbty a stehná sú vhodné na pečenie v panvici alebo v rúre.
Ostatné časti sú vhodné na prípravu ragú a korenistých
dusených jedál.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára