streda 7. septembra 2016

Najznámejšie druhy diviny

Čierna divina je označenie pre mäso z divej svine. Mäso z mláďat je skutočnou pochúťkou. Staršie mäso by sa malo pred úpravou naložiť do marinády. Chrbát, či už vcelku alebo narezaný na rezne, je vhodný na pečenie a dusenie, tiež stehno, ktoré je vhodné aj na prípravu rolád a stejkov. Pečené plece je mimoriadnou pochúťkou. Bôčik, hruď a krk sú vhodné na prípravu ragú a iných dusených jedál.
Jelenie mäso je najchutnejšie z mladých zvierat. Najlepšie časti mäsa – chrbát a stehno – by sa mali piecť v peci. Jelenie plece je vhodné na dusenie. Stejky a rolády sa pripravujú zo stehna.
Srnčia zver je najušľachtilejšou divinou, lebo mäso zo srncov, sŕn a laní je mimoriadne jemné a chutné. Krk a hruď sa spracovávajú do gulášov a ragú. Stehno a plece sú chutné na pečenie a dusenie, ale aj ako rolády, stejky a rezne. Z chrbtov sa režú medailóniky, malé stejky a “oriešky”.

Zajac a divý králik patria medzi naozaj zvláštne pochúťky. Najchutnejšie sú zvieratá, ktoré nie sú staršie ako 8 mesiacov. Mäso zo zajacov je hnedočervené a má výraznú, typickú chuť. Mäso z divého králika je sivočervené a chutí trochu sladkasto. Chrbty a stehná sú vhodné na pečenie v panvici alebo v rúre. Ostatné časti sú vhodné na prípravu ragú a korenistých dusených jedál. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára