pondelok 12. septembra 2016

Nepečený múčnik

3 vrecká piškót Opavia (420 g), 3 tégliky kyslej smotany, 1 téglik šľahačky, ovocie – jahody, marhule, čučoriedky alebo kompót, 4 vanilkové cukry
Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej kyslú smotanu a vanilkový cukor. Do tortovej formy rozložíme celofán alebo alobal a naň poukladáme vrstvu piškót, ovocia a šľahačkového krému. Vrstvy striedame, ukončíme piškótami, ktoré pokvapkáme šťavou z kompótu. Zaťažíme a dáme do chladničky najmenej na dve hodiny, najlepšie však na noc. Hotový múčnik môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím, alebo posypať mletými orechmi alebo strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára