1
vrecko piškót Opavia (140 g), 1 balíček kakaa (125g ), 4
dl vody, svetlá želatína, 1 maslo (alebo stužený rastlinný
tuk), 150 g práškového cukru, 4 žĺtky, šľahačka na
ozdobu
Vo
vode rozmiešame kakao a uvaríme. Necháme vychladnúť. Maslo
vymiešame s cukrom a žĺtkami. Jednu tretinu krému odložíme a
zvyšné dve tretiny zmiešame s kakaovou vodou. V prípade, že je
hmota riedka, zahustíme ju želatínou pripravenou podľa návodu na
obale. Polovicu kakaovej hmoty dáme do tortovej formy a vtláčame
do nej piškóty. Na to rozotrieme odložený svetlý krém a opäť
vtláčame piškóty. Postup opakujeme zo zvyšným kakaovým krémom.
Hotové necháme odležať do druhého dňa. Pred podávaním
ozdobíme a nakrájame na porcie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára