pondelok 12. septembra 2016

Parížska torta nepečena

1 vrecko piškót Opavia (140 g), 1 balíček kakaa (125g ), 4 dl vody, svetlá želatína, 1 maslo (alebo stužený rastlinný tuk), 150 g práškového cukru, 4 žĺtky, šľahačka na ozdobu
Vo vode rozmiešame kakao a uvaríme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami. Jednu tretinu krému odložíme a zvyšné dve tretiny zmiešame s kakaovou vodou. V prípade, že je hmota riedka, zahustíme ju želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Polovicu kakaovej hmoty dáme do tortovej formy a vtláčame do nej piškóty. Na to rozotrieme odložený svetlý krém a opäť vtláčame piškóty. Postup opakujeme zo zvyšným kakaovým krémom. Hotové necháme odležať do druhého dňa. Pred podávaním ozdobíme a nakrájame na porcie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára