8
bielkov, 300 g kryštálového cukru, 300 g mletých vlašských
orechov, olej na potretie
plnka : 8 žĺtkov, 200 ml mlieka, balíček vanilínového cukru, 3 lyžice kryštálového cukru, 250 g rastlinného tuku na pečenie, 200 g práškového cukru
plnka : 8 žĺtkov, 200 ml mlieka, balíček vanilínového cukru, 3 lyžice kryštálového cukru, 250 g rastlinného tuku na pečenie, 200 g práškového cukru
Zo
štyroch bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme 150 g
kryštálového cukru a 150 g mletých orechov. Cesto rozotrieme na
plech vystlaný pomasteným papierom na pečenie. Upečieme v rúre
vyhriatej na 180 °C. Postup zopakujeme aj so zvyšnými bielkami,s
cukrom a orechmi. Z upečeného,ešte teplého korpusu dáme dole
papier.V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s mliekom,
vanilínovým a kryštálovým cukrom a povaríme do zhustnutia.
Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom a postupne
zapracujeme do vychladnutého žĺtkového krému. Jeden plát
upečeného cesta natrieme plnkou a zakryjeme druhým plátom. Podľa
chuti ozdobíme práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára