nedeľa 4. septembra 2016

Marhuľový závin

350 g lístkového cesta, 500 g marhúľ, lyžička mletej škorice, 100 g kryštálového cukru, 100 ml vody, 100 g mletých mandlí, vajce, múka na posypanie dosky
Cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžniky. Marhule nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do hrnca spolu so škoricou, s cukrom a vodou a pri miernej teplote varíme asi 10 minút. Marhule vyberieme dierkovanou naberačkou a šťavu varíme ďalej do zhustnutia. Pláty cesta posypeme mandľami, obložíme marhuľami,zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch závinov narežeme ostrým nožom, potrieme rozšľahaným vajcom a v dobre vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte teplé záviny potrieme marhuľovou šťavou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára