350
g lístkového cesta, 500 g marhúľ, lyžička mletej škorice, 100
g kryštálového cukru, 100 ml vody, 100 g mletých mandlí, vajce,
múka na posypanie dosky
Cesto
rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme na
obdĺžniky. Marhule nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do hrnca
spolu so škoricou, s cukrom a vodou a pri miernej teplote varíme
asi 10 minút. Marhule vyberieme dierkovanou naberačkou a šťavu
varíme ďalej do zhustnutia. Pláty cesta posypeme mandľami,
obložíme marhuľami,zvinieme a preložíme na plech vystlaný
papierom na pečenie. Povrch závinov narežeme ostrým
nožom, potrieme rozšľahaným vajcom a v dobre vyhriatej rúre
upečieme doružova. Ešte teplé záviny potrieme marhuľovou šťavou
a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára