250
g zemiakov uvarených v šupe,250 g práškového cukru, 150 g
polohrubej múky,100 g hladkej múky,100 g bravčovej masti,lyžička
sódy bikarbóny, lyžica mletej škorice alebo kakaa, tuk na
vymastenie a múka na vysypanie plechu, pikantný ovocný lekvár
Oba
druhy múky preosejeme so sódou bikarbónou do väčšej misy.
Pridáme ošúpané a najemno prelisované zemiaky, cukor, masť a
škoricu. Vypracujeme hladké cesto. Dve tretiny cesta rozvaľkáme
do vymasteného a vysypaného plechu. Vrch potrieme lekvárom. Zo
zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké valčeky, ktoré navrch
cesta poukladáme ako mriežku. Koláč upečieme vo vyhriatej rúre
doružova. Necháme vychladnúť na plechu, nakrájame na kocky a
podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára