nedeľa 4. septembra 2016

Zemiakový mrežovník

250 g zemiakov uvarených v šupe,250 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky,100 g hladkej múky,100 g bravčovej masti,lyžička sódy bikarbóny, lyžica mletej škorice alebo kakaa, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu, pikantný ovocný lekvár
Oba druhy múky preosejeme so sódou bikarbónou do väčšej misy. Pridáme ošúpané a najemno prelisované zemiaky, cukor, masť a škoricu. Vypracujeme hladké cesto. Dve tretiny cesta rozvaľkáme do vymasteného a vysypaného plechu. Vrch potrieme lekvárom. Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké valčeky, ktoré navrch cesta poukladáme ako mriežku. Koláč upečieme vo vyhriatej rúre doružova. Necháme vychladnúť na plechu, nakrájame na kocky a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára