pondelok 12. septembra 2016

Ovocné košíčky

Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g masla, 70 g práškového cukru, dve polievkové lyžice mlieka
Plnka: 100 g tvarohu, 200 ml vyšľahanej smotany, jednu polievkovú lyžicu čokoládovej nutely, jednu polievkovú lyžicu ríbezľového lekváru, ovocie, lístky mäty
Z múky, masla, cukru a mlieka vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na tridsať minút do chladničky. Malé formičky vymastíme a vysypeme múkou. Na pomúčenej doske vyvaľkáme odležané cesto. Vykrajujeme z neho kolieska, ktoré plníme do formičiek. Cestom naplnené formičky dáme na suchý plech a vložíme do vyhriatej rúry piecť. Po upečení ich necháme vychladnúť a vyklopíme. Naplníme plnkou, ozdobíme zostávajúcou vyšľahanou smotanou, ozdobíme ovocím a lístkami mäty.

Plnka: Tvaroh, nutelu, ríbezľový lekvár a 120 ml vyšľahanej smotany spolu zmiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára