Cesto: 150
g hladkej múky, 100 g masla, 70 g práškového
cukru, dve polievkové lyžice mlieka
Plnka: 100
g tvarohu, 200 ml vyšľahanej smotany, jednu polievkovú lyžicu
čokoládovej nutely, jednu polievkovú lyžicu ríbezľového
lekváru, ovocie, lístky mäty
Z
múky, masla, cukru a mlieka vypracujeme hladké cesto, ktoré
odložíme na tridsať minút do chladničky. Malé formičky
vymastíme a vysypeme múkou. Na pomúčenej doske vyvaľkáme
odležané cesto. Vykrajujeme z neho kolieska, ktoré plníme do
formičiek. Cestom naplnené formičky dáme na suchý plech a
vložíme do vyhriatej rúry piecť. Po upečení ich necháme
vychladnúť a vyklopíme. Naplníme plnkou, ozdobíme zostávajúcou
vyšľahanou smotanou, ozdobíme ovocím a lístkami mäty.
Plnka: Tvaroh,
nutelu, ríbezľový lekvár a 120 ml vyšľahanej smotany spolu
zmiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára