piatok 9. septembra 2016

Parmská šunka s melónom

100 g parmskej šunky nakrájanej natenko, 1 žltý melón
Omáčka: 2 paradajky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 100 ml olivového oleja, 100 ml octu, pol zväzku zelenej petržlenovej vňate, pol zväzku oregana, trocha cukru, mleté čierne korenie, pol čajovej lyžičky soli.
Melón rozpolíme a lyžicou odstránime jadrá. Potom ho nakrájame na štvrťky. Nožom oddelíme dužinu od kôry, nakrájame ju na kúsky veľké 2 cm a rozložíme na 4 taniere. Pridáme parmskú šunku.
Na omáčku zmiešame v mise olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky spolu s uvarenými, nahrubo nasekanými vajcami. Pridáme olivový olej, ocot, zelenú petržlenovú vňať a oregano. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Omáčku nalejeme na kúsky melóna. Podávame so sendvičom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára