100
g parmskej šunky nakrájanej natenko, 1 žltý melón
Omáčka:
2 paradajky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 100 ml olivového oleja, 100
ml octu, pol zväzku zelenej petržlenovej vňate, pol zväzku
oregana, trocha cukru, mleté čierne korenie, pol čajovej lyžičky
soli.
Melón
rozpolíme a lyžicou odstránime jadrá. Potom ho nakrájame na
štvrťky. Nožom oddelíme dužinu od kôry, nakrájame ju na kúsky
veľké 2 cm a rozložíme na 4 taniere. Pridáme parmskú šunku.
Na
omáčku zmiešame v mise olúpané paradajky zbavené jadierok a
nakrájané na kocky spolu s uvarenými, nahrubo nasekanými vajcami.
Pridáme olivový olej, ocot, zelenú petržlenovú vňať a oregano.
Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom.
Omáčku nalejeme na kúsky melóna. Podávame so sendvičom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára