piatok 9. septembra 2016

Opekaná klobása so zelerovo – zemiakovým pyré

300 g klobásy, 100 ml mlieka, 2 lyžice masla, 1 jablko, 250 g zeleru, 500 g zemiakov, 2 cibule, šťava z pol citróna, 1 lyžica oleja, 2 čajové lyžičky majoránu, trochu strúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ
Zemiaky a zeler očistíme a nakrájame na kúsky. Varíme v 200 ml jemne osolenej vody asi 25 minút. Mlieko dáme zovrieť. Uvarené zemiaky a zeler popučíme vo vode, v ktorej sa uvarili. Pridáme mlieko, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Odložíme na teplé miesto.Na panvici zohrejeme lyžicu masla, pridáme majorán a olúpanú, na kolieska nakrájanú cibuľu. Opečieme dohneda. Umyté jablko očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Zohrejeme zvyšné maslo a jablká, poliate citrónovou šťavou dusíme 5 minút. V hrnci zohrejeme olej a olúpanú, na plátky nakrájanú klobásu z každej strany opečieme. Podávame s pyré, dusenými jablkami, ozdobené kolieskami chrumkavej cibule.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára