300
g klobásy, 100 ml mlieka, 2 lyžice masla, 1 jablko, 250 g zeleru,
500 g zemiakov, 2 cibule, šťava z pol citróna, 1 lyžica oleja, 2
čajové lyžičky majoránu, trochu strúhaného muškátového
orieška, mleté čierne korenie, soľ
Zemiaky
a zeler očistíme a nakrájame na kúsky. Varíme v 200 ml jemne
osolenej vody asi 25 minút. Mlieko dáme zovrieť. Uvarené zemiaky
a zeler popučíme vo vode, v ktorej sa uvarili. Pridáme mlieko,
ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Odložíme na
teplé miesto.Na panvici zohrejeme lyžicu masla, pridáme majorán a
olúpanú, na kolieska nakrájanú cibuľu. Opečieme dohneda. Umyté
jablko očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Zohrejeme zvyšné
maslo a jablká, poliate citrónovou šťavou dusíme 5 minút. V
hrnci zohrejeme olej a olúpanú, na plátky nakrájanú klobásu z
každej strany opečieme. Podávame s pyré, dusenými jablkami,
ozdobené kolieskami chrumkavej cibule.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára