Cesto:
300 g múky, 150 g masla (alebo tuku), soľ
Plnka:
50 g varenej šunky, 150 g krabov (alebo kreviet), 200 ml majonézy,
20 ml Amaretto di Saronne originale, 2 lyžice kečupu, zväzok
bazalky, mleté čierne korenie, soľ
Všetky
prísady na cesto zmiešame, ale nemiesime veľmi silno. Cesto
vyvaľkáme a opäť zložíme. Tento postup trikrát zopakujeme v 10
minútových intervaloch. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm,
rozdelíme na kúsky a pomúčenými rukami sformujeme malé loďky.
Položíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 oC asi 15
minút.Upečené loďky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Do
plnky nakrájame šunku na malé kocky a zmiešame ju s kuchynsky
upravenými krabmi. Majonézu vymiešame s kečupom a Amarettom a
zmiešame so šunkovou zmesou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym
korením. Plnku rozdelíme do lodiek, posypeme nasekanou bazalkou a
podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára