piatok 9. septembra 2016

Plnené loďky-recept

Cesto: 300 g múky, 150 g masla (alebo tuku), soľ
Plnka: 50 g varenej šunky, 150 g krabov (alebo kreviet), 200 ml majonézy, 20 ml Amaretto di Saronne originale, 2 lyžice kečupu, zväzok bazalky, mleté čierne korenie, soľ

Všetky prísady na cesto zmiešame, ale nemiesime veľmi silno. Cesto vyvaľkáme a opäť zložíme. Tento postup trikrát zopakujeme v 10 minútových intervaloch. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, rozdelíme na kúsky a pomúčenými rukami sformujeme malé loďky. Položíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 oC asi 15 minút.Upečené loďky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Do plnky nakrájame šunku na malé kocky a zmiešame ju s kuchynsky upravenými krabmi. Majonézu vymiešame s kečupom a Amarettom a zmiešame so šunkovou zmesou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Plnku rozdelíme do lodiek, posypeme nasekanou bazalkou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára