piatok 9. septembra 2016

Polnočné tiramisu

7 vajec,7 PL hladkej múky,7 PL práškového cukru,mandľový alebo kávový likér,1 šálku čiernej kávy,kakao na posypanie,maslo na vymastenie tortovej formy
Plnka: 500 g jemného tvarohu,2 smotany na šľahanie á 250 ml,200 g cukru,2 PL kakaa

Rúru predhrejeme na 180°C. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista. Primiešame múku, po častiach sneh. Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy a upečieme v predhriatej rúre. Po upečení korpus vodorovne rozdelíme na 3 pláty.Tvaroh vyšľaháme s cukrom a po častiach vmiešame vyšľahanú šľahačku. 6 – 7 PL masy odložíme bokom. Zvyšok plnky rozdelíme na polovice. Do jednej primiešame kakao. Polovicu plátov natrieme tmavou plnkou, druhú polovicu svetlou. Prvý plát celý pokvapkáme likérom, druhý plát kávou. Vrch torty z tmavej polovice posypeme kakaom, svetlú časť môžeme posypať kokosom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára