7
vajec,7 PL hladkej múky,7 PL práškového cukru,mandľový alebo
kávový likér,1 šálku čiernej kávy,kakao na posypanie,maslo na
vymastenie tortovej formy
Plnka: 500
g jemného tvarohu,2 smotany na šľahanie á 250 ml,200 g cukru,2 PL
kakaa
Rúru
predhrejeme na 180°C. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s
cukrom vyšľaháme do penista. Primiešame múku, po častiach sneh.
Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy a upečieme v predhriatej
rúre. Po upečení korpus vodorovne rozdelíme na 3 pláty.Tvaroh
vyšľaháme s cukrom a po častiach vmiešame vyšľahanú šľahačku.
6 – 7 PL masy odložíme bokom. Zvyšok plnky rozdelíme na
polovice. Do jednej primiešame kakao. Polovicu plátov natrieme
tmavou plnkou, druhú polovicu svetlou. Prvý plát celý pokvapkáme
likérom, druhý plát kávou. Vrch torty z tmavej polovice posypeme
kakaom, svetlú časť môžeme posypať kokosom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára