nedeľa 4. septembra 2016

Rebarborové rezy

300 g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, 6 vajec, 2 lyžice oleja, 300 g rebarbory, 100 g hrozienok, 6 lyžíc mlieka, lyžička sódy bikarbóny, ríbezľový lekvár, čokoládová poleva, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Cukor a žĺtky vyšľaháme do peny. Postupne pridáme mlieko. Nakoniec zapracujeme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Do cesta opatrne zamiešame sódu bikarbónu s preosiatou múkou, olej a umyté hrozienka. Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a zapracujeme do cesta.Cesto preložíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme doružova.Po vychladnutí koláč potrieme ríbezľovým lekvárom a polejeme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára