300
g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, 6 vajec, 2 lyžice
oleja, 300 g rebarbory, 100 g hrozienok, 6 lyžíc mlieka, lyžička
sódy bikarbóny, ríbezľový lekvár, čokoládová poleva, tuk na
vymastenie a múka na vysypanie plechu
Cukor
a žĺtky vyšľaháme do peny. Postupne pridáme mlieko. Nakoniec
zapracujeme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Do cesta opatrne
zamiešame sódu bikarbónu s preosiatou múkou, olej a umyté
hrozienka. Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky
a zapracujeme do cesta.Cesto preložíme na tukom vymastený a múkou
vysypaný plech. Upečieme doružova.Po vychladnutí koláč potrieme
ríbezľovým lekvárom a polejeme čokoládovou polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára