nedeľa 4. septembra 2016

Makový nákyp s polevou

4 vajcia,90 g práškového cukru, ostrúhaná kôra z citróna, 120 g mletého maku, 100 g mletých mandlí, 30 g čokolády, lekvár podľa chuti, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy
poleva : 200 g práškového cukru, 2 lyžice rumu, 2 lyžice horúcej vody
Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame spolu s cukrom,citrónovou kôrou, pridáme mak, mandle a postrúhanú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta. Cesto nalejeme do vymastenej a pomúčenej formy s rozmermi 25 x 25 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri miernej teplote.
Poleva: V mise 20 minút miešame cukor s rumom a vodou. Vychladnutý koláč potrieme lekvárom a polejeme polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára