7
vajec, 12 lyžíc kryštálového cukru, 12 lyžíc polohrubej múky,
balíček prášku do pečiva,drobné sezónne ovocie
(jahody,čerešne, ríbezle, maliny, černice),tuk na vymastenie a
múka na vysypanie plechu, práškový a vanilínový cukor na
posypanie
Vajcia
rozdelíme a bielky vyšľaháme s 5 lyžicami studenej vody. Do
bielkového snehu pridáme kryštálový cukor a za stáleho šľahania
pridáme žĺtky.Nakoniec do zmesi zapracujeme polohrubú múku
preosiatu s práškom do pečiva.Plech vymastíme tukom a vysypeme
múkou. Cesto preložíme na plech a navrch naukladáme ovocie.
Upečieme vo vyhriatej rúre. Ešte teplý koláč posypeme práškovým
a vanilínovým cukrom. Pred podávaním nakrájame na rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára