4
plátky mäsa z morčacích pŕs po 200 g, 40 g masla, 750
g kyslej kapusty, 75 g sušených marhúľ, 1 cibuľa,
250 ml jablkovej šťavy (alebo vody), 125 ml mäsového vývaru
(alebo vody), 1 viazanička pažítky, trochu cukru, mleté čierne
korenie, soľ
Marhule
necháme napučať v jablkovej šťave asi 20 minút. Cibuľu
očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na 20 g masla.
Kyslú kapustu vyžmýkame, nakrájame a pridáme k cibuli. Krátko
spolu podusíme. Pridáme marhule so šťavou a dusíme asi 10 minút.
Pažítku umyjeme, nakrájame a pridáme ku kapuste. Ochutíme a
necháme vychladnúť. Morčacie rezne umyjeme, osušíme, osolíme a
okoreníme. Opečieme.Vyberieme z pekáča. Výpek rozriedime vývarom
a pridáme zvyšnú kapustu, na ktorú položíme rolády a prikryté
spolu dusíme asi 10 minút.Podávame s varenou ryžou alebo
zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára