piatok 9. septembra 2016

Roláda z morčacieho mäsa s kyslou kapustou

4 plátky mäsa z morčacích pŕs po 200 g, 40 g masla, 750 g kyslej kapusty, 75 g sušených marhúľ, 1 cibuľa, 250 ml jablkovej šťavy (alebo vody), 125 ml mäsového vývaru (alebo vody), 1 viazanička pažítky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ
Marhule necháme napučať v jablkovej šťave asi 20 minút. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na 20 g masla. Kyslú kapustu vyžmýkame, nakrájame a pridáme k cibuli. Krátko spolu podusíme. Pridáme marhule so šťavou a dusíme asi 10 minút. Pažítku umyjeme, nakrájame a pridáme ku kapuste. Ochutíme a necháme vychladnúť. Morčacie rezne umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme.Vyberieme z pekáča. Výpek rozriedime vývarom a pridáme zvyšnú kapustu, na ktorú položíme rolády a prikryté spolu dusíme asi 10 minút.Podávame s varenou ryžou alebo zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára