1
kg sliviek, 1 l mlieka, 2 balíčky vanilkového cukru, štipka soli,
250 g hrubej krupice, 60 g masla, 200 g cukru, 4 vajcia, tuk a
strúhanka na vymastenie a vysypanie formy, lyžička škorice
Slivky
vykôstkujeme. Mlieko, vanilínový cukor a soľ necháme zovrieť.
Krupicu vsypeme do mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme
vychladnúť. Maslo, 75 g cukru a 4 žĺtky vmiešame do kaše.
Bielky natuho vyšľaháme a sneh zľahka taktiež vmiešame do kaše.
Formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Do kaše pridáme 500 g
sliviek a dáme do formy. Formu prikryjeme pokrievkou a vložíme do
hrnca s vodou, ktorá má siahať do 2/3 výšky formy. Hrniec
prikryjeme a pri nízkej teplote varíme hodinu. Medzitým zvyšných
500 g sliviek a ostatný cukor a škoricu 10 minút varíme. Formu z
hrnca vyberieme, odokryjeme a 5 minút necháme chladnúť. Potom
puding vyklopíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára