piatok 9. septembra 2016

Slivkovo krupicový puding

1 kg sliviek, 1 l mlieka, 2 balíčky vanilkového cukru, štipka soli, 250 g hrubej krupice, 60 g masla, 200 g cukru, 4 vajcia, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy, lyžička škorice
Slivky vykôstkujeme. Mlieko, vanilínový cukor a soľ necháme zovrieť. Krupicu vsypeme do mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo, 75 g cukru a 4 žĺtky vmiešame do kaše. Bielky natuho vyšľaháme a sneh zľahka taktiež vmiešame do kaše. Formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Do kaše pridáme 500 g sliviek a dáme do formy. Formu prikryjeme pokrievkou a vložíme do hrnca s vodou, ktorá má siahať do 2/3 výšky formy. Hrniec prikryjeme a pri nízkej teplote varíme hodinu. Medzitým zvyšných 500 g sliviek a ostatný cukor a škoricu 10 minút varíme. Formu z hrnca vyberieme, odokryjeme a 5 minút necháme chladnúť. Potom puding vyklopíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára