750
ml mlieka, 200 g krupice, 50 g masla, 2 žĺtky.Ďalej: 500 ml
mlieka, 100 g nastrúhaného parmezánu, 60 g masla, 50 g múky, na
hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne
korenie, 1 čajová lyžička soli
Mlieko
s maslom privedieme do varu, primiešame krupicu a na miernom ohni za
stáleho miešania povaríme asi 15 minút. Odstavíme, opatrne
primiešame žĺtky a necháme vychladnúť. Na pomúčenej pracovnej
doske sformujeme do tvaru valca. Nakrájame na plátky hrubé 2 až 3
cm.Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a navrstvíme do nej
knedličky. Maslo roztopíme v hrnci a metličkou zašľaháme múku.
Zalejeme mliekom a uvaríme omáčku. Ochutíme soľou, mletým
čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Bešamelovú
omáčku nalejeme na knedličky. Posypeme nastrúhaným parmezánom.
Zapečieme v rúre predhriatej na 180 oC asi 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára