nedeľa 4. septembra 2016

Šremrole s jablkovým snehom

cesto : 350 g hladkej múky špecial,250 g Hery,125 g smotany na šĺahanie
jablkový sneh : 250 g očistených a nastruhaných jablk,350 g práškového cukru,2 bielky

Z múky,margarínu a zo smotany vypracujeme hladké cesto, zabalíme do mikroténu a odložíme aspoň na 2-3hod do chladničky. Potom rozvaľkame na pomúčenej doske väčší plát hrubý cca 2-3 mm, pokrájame ho radielkom na pásiky široké 3 cm a navinieme ich tak aby sa mierne prekrývali na cukrárske trubičky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie,vložíme do rúry vyhriatej na 200 C a pečieme 15-20 minút.Kým vychladnú,vo vhodnej nádobe elektrickým šľahačom vyšľaháme bielky,cukor a postrúhané jablka,až vznikne pevná masa.Sneh je tuhý,nerozteká sa a jablká mu dodávajú jemnú sviežú chuť.Naplníme nímtrubičky a pred podavaním ich posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára