cesto
: 350 g hladkej múky špecial,250 g Hery,125 g smotany na šĺahanie
jablkový
sneh : 250 g očistených a nastruhaných jablk,350 g práškového
cukru,2 bielky
Z
múky,margarínu a zo smotany vypracujeme hladké cesto, zabalíme do
mikroténu a odložíme aspoň na 2-3hod do chladničky. Potom
rozvaľkame na pomúčenej doske väčší plát hrubý cca 2-3 mm,
pokrájame ho radielkom na pásiky široké 3 cm a navinieme ich tak
aby sa mierne prekrývali na cukrárske trubičky. Poukladáme ich na
plech vystlaný papierom na pečenie,vložíme do rúry vyhriatej na
200 C a pečieme 15-20 minút.Kým vychladnú,vo vhodnej nádobe
elektrickým šľahačom vyšľaháme bielky,cukor a postrúhané
jablka,až vznikne pevná masa.Sneh je tuhý,nerozteká sa a jablká
mu dodávajú jemnú sviežú chuť.Naplníme nímtrubičky a pred
podavaním ich posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára