7
dcl leča ,6-7 zemiakov,2 hrnčeky predvarenej ryže,2 kusy kuracích
prs,2 vajcia, vegetu, rascu, bylinky, kečup,horčicu,sojovú omačku,
soľ, olej, kúsok slaniny
Umyté
a osušené kuracie prsia pokrajáme na kúsky,alebo rezance a dáme
do marinády z vajec, horčice, kečupu, trošku vegety,sosovej
omáčky a 2-3 lyžic oleja.Prikryjeme a odložíme na 24 hodín do
chladničky.Na druhý deň zemiaky očistíme,umyjeme,pokrájame na
plátky , posypeme rascou a osekanými bylinkami /petrž. vňať,
bazalka …/. Ryžu predvaríme,alenesmie sa rozvariť. Pekáč
vymastíme olejom a naspodok poukladáme pripravené plátky
zemiakov, ktoré ešte mierne posolíme. Na ne navrstvíme ryžu a
kuracie kúsky aj z marinádou. Navrch nalejeme lečo,najprv ho však
orestujeme na pokrájanej slanine,nie však úplne domäkka /alebo
len vylejeme sterilizované/ a vo vyhriatej rúre dobre zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára