nedeľa 4. septembra 2016

Lečovo-kuracia zmes-recept

7 dcl leča ,6-7 zemiakov,2 hrnčeky predvarenej ryže,2 kusy kuracích prs,2 vajcia, vegetu, rascu, bylinky, kečup,horčicu,sojovú omačku, soľ, olej, kúsok slaniny
Umyté a osušené kuracie prsia pokrajáme na kúsky,alebo rezance a dáme do marinády z vajec, horčice, kečupu, trošku vegety,sosovej omáčky a 2-3 lyžic oleja.Prikryjeme a odložíme na 24 hodín do chladničky.Na druhý deň zemiaky očistíme,umyjeme,pokrájame na plátky , posypeme rascou a osekanými bylinkami /petrž. vňať, bazalka …/. Ryžu predvaríme,alenesmie sa rozvariť. Pekáč vymastíme olejom a naspodok poukladáme pripravené plátky zemiakov, ktoré ešte mierne posolíme. Na ne navrstvíme ryžu a kuracie kúsky aj z marinádou. Navrch nalejeme lečo,najprv ho však orestujeme na pokrájanej slanine,nie však úplne domäkka /alebo len vylejeme sterilizované/ a vo vyhriatej rúre dobre zapečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára