nedeľa 4. septembra 2016

Zemiakový pekáčik

9 veľkých zemiakov,4 hrubšie plátky prerastanej údenej slaniny, menšia cibuľa,2-3 strúčiky cesnaku,250 ml mlieka,2-3 PL kyslej smotany,vajce,soĺ a mleté čierné korenie podľa chuti
Zemiaky nastrúhame alebo nakrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na kocky,upražíme,tuk zlejeme a odložíme.Cibuľu najemno nakrájame, cesnak nasekáme na malé kúsky,mlieko prevaríme. Zemiaky, cibuľu, cesnak a slaninu aj z horúcim tukom dobre vymiešame, okoreníme, dosolíme /pozor slanina je sama o sebe slaná/.Vložíme na plech cca 23 krát 33 cm alebo do zapekacej nádoby. Mlieko rozšľaháme so smotanou a vajcom a zalejeme zemiakovú zmes.Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 C asi hodinu alebo až kým nie je povrch svetlohnedý. Podávame ihneď alebo necháme do druhého dňa odstať, potom ohrejeme a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára