9
veľkých zemiakov,4 hrubšie plátky prerastanej údenej slaniny,
menšia cibuľa,2-3 strúčiky cesnaku,250 ml mlieka,2-3 PL kyslej
smotany,vajce,soĺ a mleté čierné korenie podľa chuti
Zemiaky
nastrúhame alebo nakrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na
kocky,upražíme,tuk zlejeme a odložíme.Cibuľu najemno nakrájame,
cesnak nasekáme na malé kúsky,mlieko prevaríme. Zemiaky, cibuľu,
cesnak a slaninu aj z horúcim tukom dobre vymiešame, okoreníme,
dosolíme /pozor slanina je sama o sebe slaná/.Vložíme na plech
cca 23 krát 33 cm alebo do zapekacej nádoby. Mlieko rozšľaháme
so smotanou a vajcom a zalejeme zemiakovú zmes.Pečieme vo vopred
vyhriatej rúre na 180 C asi hodinu alebo až kým nie je povrch
svetlohnedý. Podávame ihneď alebo necháme do druhého dňa
odstať, potom ohrejeme a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára