nedeľa 4. septembra 2016

Tvarohové záviny

600 g hladkej múky, 2 tégliky bieleho jogurtu, 500 g rastlinného tuku na pečenie, strúhanka na posypanie, 8 lyžíc rozpusteného masla, 1 kg nízkotučného hrudkovitého tvarohu, 3 balíčky vanilínového cukru, 3 lyžice citrónovej šťavy, ostrúhaná kôra z citróna, tuk na vymastenie plechu
Z múky, jogurtu a tuku vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti a na 30 minút odložíme do chladničky. Cesto vyvaľkáme na obdĺžniky, ktoré postupne preložíme na vymastený plech a potrieme rozpusteným maslom a posypeme strúhankou. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom,citrónovou šťavou a kôrou. Plnku rozdelíme na cestá a zvinieme do závinov. Povrch potrieme zvyšným maslom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára