600
g hladkej múky, 2 tégliky bieleho jogurtu, 500 g rastlinného tuku
na pečenie, strúhanka na posypanie, 8 lyžíc rozpusteného masla,
1 kg nízkotučného hrudkovitého tvarohu, 3 balíčky vanilínového
cukru, 3 lyžice citrónovej šťavy, ostrúhaná kôra z citróna,
tuk na vymastenie plechu
Z
múky, jogurtu a tuku vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na
štyri časti a na 30 minút odložíme do chladničky. Cesto
vyvaľkáme na obdĺžniky, ktoré postupne preložíme na vymastený
plech a potrieme rozpusteným maslom a posypeme strúhankou. Tvaroh
vymiešame s vanilínovým cukrom,citrónovou šťavou a kôrou.
Plnku rozdelíme na cestá a zvinieme do závinov. Povrch potrieme
zvyšným maslom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára