3
vajcia, 100 g práškového cukru, 120 g hrubej múky
Plnka: 500 g jabĺk, 80 g cukru
Pena: 2 bielky, 50 g cukru, 50 g jahodového džemu
Plnka: 500 g jabĺk, 80 g cukru
Pena: 2 bielky, 50 g cukru, 50 g jahodového džemu
Žĺtky
vymiešame s polovicou cukru. Z bielkov a zo zvyšku cukru ušľaháme
sneh, pridáme k žĺtkom a pomaly primiešame múku. Cesto dáme na
vymastený a múkou vysypaný plech, rozotrieme na hrúbku prsta a
dáme piecť. Upečený piškótový plát potrieme s cukrom
udusenými a pretretými jablkami. Navrch rozotrieme z bielkov, cukru
a džemu vyšľahanú penu a dáme zapiecť. Upečené pokrájame
nožom, ktoré ponoríme do teplej vody. Pokrájané kúsky ozdobíme
kúskom džemu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára