250
g v šupke uvarených zemiakov, 200 g cukru, 70
g orechov, 50 g strúhanky, 5 vajec, 1 vanilínový
cukor, 2 PL kakaa, 1 PL rumu
Krém: 250
g v šupke uvarených zemiakov, 100 g masla, 10
g práškového cukru, 50 g orechov, 50 ml rumu a
čokoláda na polevu
Zemiaky
uvarené v šupke, orechy, kakao, cukor, strúhankuou, rum a maslo
vymiešame na cesto, ktoré dáme zapiecť pri 180 °C asi
na 20 min. do rúry. Vychladnuté cesto rozpolíme, aby nám vznikli
dva rovnaké pláty. Druhú časť ošúpaných zemiakov spolu so
zvyšným maslom, orechami a vajciami vymiešame na krém. Krémom
potrieme pripravený plát, prikryjeme ho druhým plátom a povrch
ozdobne polejeme čokoládou. Môžeme dozdobiť šľahačkou a
čerstvou mätou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára